- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Proje Yönetimi Sertifika Programı ve PMP Sertifikası Eğitimi Türkiye'de İlk Defa Stratejik Proje Seçimi ve Fizibilite Sertifika Programı Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları Eğitimi PMP olmanın yolu, PMI'ın Global REP ünvanlı eğitim merkezi PEM

ORGANIZASYONLARDA AYNI HEDEFE YURUMEK

6 Aralık 2013 Cuma

En son direksiyon veya lastik balans ayarı yapılmamış bir arabayı ne zaman kullandığınızı düşünün. Araba ya bir tarafa doğru çeker ve sizin düz bir çizgide gitmeniz oldukça zorlaşır, ya da bir teker bir tarafa, diğeri diğer tarafa çeker ve araç kendi kendine karşı olarak çalışır. İkisinde de gitmek istediğiniz yöne doğru gitmeniz epey yorucu olur.

Aynı şey organizasyonlarımız için de geçerlidir. Eğer herkes aynı yöne doğru gitmiyorsa, sürüş gerçekten yorucu ve hatta gürültülü olabilir. Bu yüzden herkesin aynı hedefe yürüdüğü ayarı yapılmış şirketlerin faydalarını göz önünde bulundurmak gerekir;

1-      Herkesin doğru iş ile uğraşmasını sağlar

Hedefin herkes tarafından ortak algılandığı bir şirkette herkes aynı hedefe yürür ve bu da herkesin doğru iş ile uğraşmasını sağlar. Buradaki püf noktası herkesin hedefi doğru ve net bir şekilde algıladığından emin olmaktır. Bunu sağlamanın en iyi yolu ise şirket stratejisini açıkça ifade etmektir. Şirketiniz için en önemli 3-5 madde nedir ? Bunlar paylaşıldığında ve anlaşıldığında herkesin aktivitelerini bu amaçlar doğrultusunda gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.

2-      Daha fazla şey başarılır

Belirli bir hedefe yürüyen şirket organize ve disiplinlidir. Bu yaratıcılığın olmadığı anlamına gelmez. Aksine şirket stratejisi ile ilgisi olmaya nprojelerin yolumuza çıkıp bizi meşgul etmesine izin vermemesini sağlar. Belirli bir hedef için çalışmak kaynakların o hedefe odaklanmasını ve başka işlerle zaman kaybetmemesini ve daha fazla şey üretilmesini sağlar.

3-      Takım Çalışması artar

Aynı hedefe yürüyen herhengi bir oragnizasyonda takım arkadaşlığı, dostluğu artacaktır. “Biz” ve “onlar” kavramları yerini grup çalışmasına bırakır. Farklı hedefleri olan grup veya departmanlar ise kendi menfaatlerini ön plana alacaklardır. Bunun yerine aynı hedef için çalışılıyor ise, herkes projenin başarılı olması için tüm grubun aynı anda finiş çizgisini geçmesi gerektipini bilir ve diğerlerine yardımcı olmak isteyecektir.

4-      Karlılık Artar

Belirli bir hedefi olan org anizasyon, efektif şekilde çalışan bir organizasyondur. Aynı hedef için çalışmak işlerin  organize olmasını, az zamanda çok şey başarılmasını sağlar. Bu da doğal larak karlılığı getirir. İşleri herkes doğru anladığı ve doğru yapacağı için hedef dışı çalışmalar olmayacak ve işleri yeniden yapmak zorunda kalınmayacaktır.

5-      Fırsatlar Doğar

İnsanlar başarılı organizasyonlarda veya onlarla birlikte çalışmak ister. Belirli hedefi olan şirketlerin çokça başarı hikayesi olacaktır. Bu da satışçıların daha ok satması, yöneticilerin fırsatları yakalaması, ve üst düzey yöneticilerin yeni stratejiler geliştirmesine olanak sağlayacaktır.
Araçlarınız gibi şirketleriniz de eğer ayarları yapılmamışsa hala gitmeye devam edebilirler ama zor ve gürültülü olarak. Ayarı yapılmış bir araç ise sessiz, sarsıntısız ve konforlu olarak aynı yere daha az yakıt ile varacaktır. Organizasyonunuzun kaynaklarını ve enerjisini iç çekişmelere değil aynı hedef doğrultusundaki faaliyetlere ayırmasını sağlamak için hedeflerinizi belirleyin ve herkesin bu hedefe gitmesini sağlayın.  

BENZER MAKALELER


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİP EDİN

 
x
Subscribe
emailSubscribe to our mailing list to get the updates to your email inbox...
Delivered by FeedBurner | powered by blogtipsntricks
- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Popüler Yayınlar

AddThis Smart Layers