- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Proje Yönetimi Sertifika Programı ve PMP Sertifikası Eğitimi Türkiye'de İlk Defa Stratejik Proje Seçimi ve Fizibilite Sertifika Programı Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları Eğitimi PMP olmanın yolu, PMI'ın Global REP ünvanlı eğitim merkezi PEM

PROJE YONETIMINDE CPM VE PERT

1 Aralık 2013 Pazar







1950’li yıllarda birbirinden bağımsız olarak geliştirilen ve günümüzde modern proje yönetim tekniklerinden en önemlileri olarak tanımlanan CPM ve PERT, projenin ne zaman bitirileceğine, projeyi geciktirecek kritik aktivitelerin belirlenmesine, kritik olmayan aktivitelerin teşhis edilmesine, projenin belirlenen tarihte bitirilme olasılığının (erken ya da geç) saptanmasına, herhangi bir anda planlanan ile harcananın tespitine, projeyi zamanında bitirecek yeterli kaynakların ve  projeyi zamanından önce bitirecek en verimli yolun tespitine yardımcı olmaktadır.

CPM ve PERT büyük ölçekli projelerin planlaması ve koordine edilmesinde en çok kullanılan iki tekniktir. Bu tekniklerdeki ortak aşamalar aşağıdaki gibi kısaca özetlenebilir:  
   Projenin ve tüm aktivitelerinin tanımlanması 
   Aktiviteler arasındaki ilişkilerin ve öncelikli sıralamanın kurulması  
   Tüm aktiviteleri birbirine bağlayan proje ağının çizilmesi  
   Her aktiviteye zaman ve maliyet tahminlerinin atanması  
   Projenin ağ diyagramı üzerindeki en uzun yolun hesaplanması (kritik yol)  
   Proje ağ diyagramının proje planlaması, çizelgelendirilmesi, gözlenmesi ve kontrolunda yardımcı olarak kullanılması.   
CPM ve PERT tekniklerinin proje yönetimini daha basit hale getiren en önemli araçlar olduğu bilinen bir gerçektir. Bu araçların günümüzde çok kullanılır hale gelmesi bilgisayar sektöründeki hızlı gelişim ile birlikte bu teknikleri uygulayan  paket programların projelerde aktif olarak kullanılmasının bir sonucudur. 

Paket bilgisayar programlar 1970’li yıllarda özellikle büyük askeri projelerde kullanılmaya başlanmıştır. Ancak o yıllarda bilgisayarların çizim kapasitelerinin yeterli olmaması ve çizici araçların oldukça pahalı olması bu araçların projelerde kullanımını sınırlı kılmıştır. Fakat günümüzde bilgisayarların hem maliyetlerinin düşmesi, yaygınlaşması hem de kapasitelerinin artması ile birlikte bir çok farklı endüstride proje yönetimi ile ilgili paket programlar kullanılır hale gelmiştir. Son yıllarda çeşitli firmalar tarafından proje yönetiminde en çok Microsoft Project ve Primavera adlı paket programlar kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİP EDİN

 
x
Subscribe
emailSubscribe to our mailing list to get the updates to your email inbox...
Delivered by FeedBurner | powered by blogtipsntricks
- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Popüler Yayınlar

AddThis Smart Layers