- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Proje Yönetimi Sertifika Programı ve PMP Sertifikası Eğitimi Türkiye'de İlk Defa Stratejik Proje Seçimi ve Fizibilite Sertifika Programı Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları Eğitimi PMP olmanın yolu, PMI'ın Global REP ünvanlı eğitim merkezi PEM

TAHMINLERINIZI DESTEKLEYIN

12 Aralık 2013 Perşembe

TAHMİNLERİNİZİ DESTEKLEYİN


Projede efor, maliyet ve süre tahminlerinizi yaptıktan sonra, sponsorun tahminleri yüksek bulması ihtimaline karşı onları desteklemeniz gerekecektir. 

Bu tahminler sizin takvim ve maliyet temel çizgilerinizi oluşturacağı için kabul edilmeleri önemlidir. Tahminlerinizi destekleme için bir tahmin bilgileri paketi hazırlayabilirsiniz;
tahmin



İşi nasıl anladığınız
Kullandığınız tahmin yöntemleri
Efor, Süre ve maliyet tahminleriniz
Sponsorun incelemesi ihtimali için detaylı tahminler
Varsayımlarınız
Tahmin aralığına yansıyan şekilde belirsizlik seviyesi

Sponsor hala sayıların yüksek olduğunu düşünüyor ise birkaç alternatif daha düşünebilirsiniz;

Müşteriniz ile görüşerek varsayımlarınızı gözden geçirmenize veya tahminleri revize etmenize yarayacak ek bilgileri olup olmadığını öğrenin. Örneğin kritik bir teslim tarihi şu anda bir esnekliğe kavuşmuş olabilir. Buna göre tahminlerinizi revize edebilirsiniz.

Gereksinim listesini müşteriyle bilrikte ilk hazırladığınızda gereksinimden daha çok bir hayallerimde ki proje listesi gibidir. Müşteriniz fiyatları gördükten sonra bazı özellikler olmadan da yaşayabileceğini anlayacaktır. Gereksinim listenizi müşterinizle gözden geçirebilirsiniz.

Eğer bilinmeyen noktalar için büyük bir risk bütçesi ayırdıysanız, müşterinizden bu noktaları daha detaylı çalışmak için zaman isteyin. Bilinmeyenleri en aza indirerek daha yakın bir tahmin yapabilir ve bütçenizi revize edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİP EDİN

 
x
Subscribe
emailSubscribe to our mailing list to get the updates to your email inbox...
Delivered by FeedBurner | powered by blogtipsntricks
- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Popüler Yayınlar

AddThis Smart Layers