- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Proje Yönetimi Sertifika Programı ve PMP Sertifikası Eğitimi Türkiye'de İlk Defa Stratejik Proje Seçimi ve Fizibilite Sertifika Programı Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları Eğitimi PMP olmanın yolu, PMI'ın Global REP ünvanlı eğitim merkezi PEM

6 ADIMDA PROJE EKIBINIZI GELISTIRIN

25 Aralık 2013 Çarşamba

Proje ekibi nasıl atanırsa atansın, proje yöneticisi belirtilen görevin bitmesi için ekip üyelerinin doğru özelliklere sahip olduğundan emin olmalıdır. Eğer ekip üyeleri gerekli özelliklere sahip değilse ve proje yöneticisi yardımcı olamıyorsa, proje riskli bir hal alır.
Bu demek olmuyor ki her zaman insanlara eğitim verelim. 
proje ekibi, proje eğitimi, ekibinizi geliştirin

Öğrenmeye yardımcı olacak bir çok teknik mevcut. Bunlar ;


DERGİLER : Her sektör  uzmanlıklarını anlatan dergilere sahiptir. Bu dergilerin birçoğu ya ücretsiz yada makul fiyatlara satılmaktadır.
KİTAPLAR:  Kitaplar dergilerle benzer görünseler de, yeni bir fikir veya düşünceyi açıklarken daha çok detaylara girerler.
SEMİNER VE WEBİNARLAR: Şirketler  seminerlere(kişilerle) ve webinarlara (web üzerinde) her zaman sponsor olmuştur. Bunların bir çoğu ücretsizdir sadece katılmak için zamanınızdan vermeniz gerekir buda genel olarak günün sonunda bir saat.
KLAVUZLUK ETMEK:  Şirket içinde tecrübeli kişilerin yeni öğrenenlere bildiklerini ve geçmiş deneyimlerini aktarmasını ifade eder.  Ekip üyesi rehberi ile karşılaştığı sorunu  ve rehberinin bu problem ile geçmişte  nasıl baş ettiğini tartışmak için toplanır. Bu ekip üyesinin teknik gereksinimleri öğrenirken, iş tekniklerini, şirket politikasını yada herhangi bir alanla ilgili bilgilerin paylaşılması sırasında olabilir. Birçok insan yaptıkları hakkında konuşulmasından keyif alırlar ve itaat etmekten onur duyalar.
BİREYSEL VE BİLGİSAYAR TABANLI ÖĞRENME: Bir çok şirket elemanlarına özel bilgisayar ve video destekli öğretme imkanına sahip. 
OTHER: Bunlara ek olarak bir çok kişisel gelişim imkanı vardır. Sadece ihtiyacınız olan şey hayal gücünüz. Profesyonel derneklere üye olmak, internet ortamında eğitimler, gece eğitimlerine katılım, yerel eğitim kurumlarında konuşmacıları dinlemek,  uzaktan eğitim bunlardan birkaçı..
Tabiî ki resmi sınıfları unutmamalısınız... Eğer eksik olan beceri projeye direk uygulanabilecekse, bu yöntem en iyi seçenek olabiliyor. Yinede eğitimin gerekli olduğu zamanlar tek seçenek olarak bunu düşünmemelisiniz. Öğrenilmesi gereken tekniğe göre bir çok etkili alternatif seçenek olabiliyor. İyi gelişimin kilit noktası, hangi formda olursa olsun,edindiğiniz bilginin projenize kısa zamanda uygulanabiliyor olması.

DİĞER MAKALELER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİP EDİN

 
x
Subscribe
emailSubscribe to our mailing list to get the updates to your email inbox...
Delivered by FeedBurner | powered by blogtipsntricks
- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Popüler Yayınlar

AddThis Smart Layers