- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Proje Yönetimi Sertifika Programı ve PMP Sertifikası Eğitimi Türkiye'de İlk Defa Stratejik Proje Seçimi ve Fizibilite Sertifika Programı Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları Eğitimi PMP olmanın yolu, PMI'ın Global REP ünvanlı eğitim merkezi PEM

PROJE YONETICILERININ LIDERLIK OZELLIKLERI

12 Aralık 2013 Perşembe

Tarihe iz bırakmış büyük liderleri düşündüğünüz zaman, hepsinin ortak bazı yetenekleri ve karakter özellikleri olduğunu görebilirsiniz. Peki siz kendi projenizde büyük bir lider olmak için gerekli özelliklere sahip misiniz ? 

Lider
Liderlik Özellikleri

BÜYÜK TAKIM LİDERLERİNİN ÖZELLİKLERİ


1 – Ekibe saygı gösterir

Ekibinizin takip edeceği kişi için saygı duyması gerekir. Size saygı duymadığını bildiğiniz birine saygı göstermek ise gerçekten zordur. Ekip üyeleriniz sizin kadar tecrübeli veya başarılı olamayabilirler, ama asla onlara aşağılar tavırla yaklaşmayın.


2 – Örneklerle yol gösterir

Büyük liderler örneklerin sözlerden daha güçlü olduğunu bilirler. Ekibine nasıl çalışmaları gerektiğiniz sözle de anlatabilirsiniz, ya da göstererek. Sizin için hangi alan önemli olursa olsun, hareketlerinizin sözleriniz ile uyumlu olmasına özen gösterin.

3 – Olumsuzlukları dışlar

Proje ekibinde olumsuzluklara veya şikâyetlere yer yoktur. Büyük liderler olumsuzlukları takip ederek kaynağında çözerler. Bir projede her şey yolunda gitmeyebilir ve liderler işin negatif tarafına odaklanmanın işi tümden olumsuzluğa yönlendireceğini bilirler. Siz işlerin pozitif tarafına odaklanın ve projenize başarıyı çekin.


4 – Erişilebilirdirler

Büyük liderler birlikleri tarafından erişilebilir olanlardır. Onlar ofiste bir yere gömülüp aracılar ile iletişim sağlamazlar. En ön safta ekip üyeleri ile beraberdirler ve hem başarıları hem de yenilgileri birlikte göğüslerler.

3 – Yüksek standartları vardır

Büyük liderlerin bir özelliği de yüksek standartlarından ödün vermemesidir. Projenizi tamamlama yolunda karşınıza sürekli engeller çıkacak ve sizi yan yollara kestirmelere, onayların atlanmasına veya plandaki işlerin kapsam dışı kalmasına itecektir. Sıradışı liderler bu etkilere direnerek daima yüksek standartta iş çıkartmayı hedefler.


3 – Karar Verir

Büyük liderler bir karar alınmadan ilerlenemeyeceğini bilirler. Sadece analize odaklanarak bir takımı paralize etmek yerine , takım lideri birkaç muhteşem karar yerine, birçok iyi kararı hızlıca almaya odaklanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİP EDİN

 
x
Subscribe
emailSubscribe to our mailing list to get the updates to your email inbox...
Delivered by FeedBurner | powered by blogtipsntricks
- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Popüler Yayınlar

AddThis Smart Layers