- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Proje Yönetimi Sertifika Programı ve PMP Sertifikası Eğitimi Türkiye'de İlk Defa Stratejik Proje Seçimi ve Fizibilite Sertifika Programı Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları Eğitimi PMP olmanın yolu, PMI'ın Global REP ünvanlı eğitim merkezi PEM

PROJELERDE KALITE YONETIMI

3 Aralık 2013 Salı

Çoğu kişi kalite yönetimini hayata geçirilmesi en zor proje yönetim süreçlerinden biri olarak görür. Bunun nedeni kaliteyi tanımlamanın zorluğunda ve remi bir kalite yönetimi sizin kalitenin durumunu denetlemeniz için kalite metrikleri toplamanızı gerektirir. Aşağıdaki adımları izleyerek kalite yönetim süreciniz için bir çatı yaratabilirsiniz;


1.       Bir Kalite Yönetim Planı yaratın
Kalite Yönetim Planınızı oluşturun ve ana teslimatlarınızı, tamamlanma durumunu ve hatasızlık kriterlerini, kalite kontrol aktivitelerini ve kalite güvence aktivitelerinizi tanımlayın. Kalite Yönetim Planı aynı zamanda müşterinizin kalite gereksinimlerini karşıladığınızdan nasıl emin olacağınızı da tanımlamalıdır. Kaliteli ürünler üretebilmenizi garantilemek için hangi faaliyetlerin yapılacağını tanımlayacağınız yer de Kalite Yönetim Planıdır.

2.       Müşterinizin kalite için gereksinimlerini belirleyin
Kalite için müşterinizin gereksinimlerini belirlemek için müşteriniz ile çalışın. Üst düzeyde bu gereksinimler projenizin tanımlama süreçlerinde çıkarılmış olabilir. Detay gereksinimler için müşteriniz ile yapacağınız gereksinim toplama aktivitelerinde kalite gereksinimlerini de belirleyebilirsiniz.
3.       Kalite gereksinimlerinin karşılandığını doğrulamak için ölçümler belirleyin
Tesmilatlarınızın kalite gereksinimlerini ne kadar karşıladığını ölçmek için kalite gereksinimlerinde belirlediğiniz hedefler ölçümlerinizin metriklerini toplamalısınız. Proje yöneticisi zaten temel zaman ve maliyet metriklerini çoğu zaman toplamaktadır. Kaliteyle ilgili metrikleriniz ise biraz daha detaylı olacaktır. Burada hem proje yönetim süreciniz ile ilgili hem de teslimatlarınız ile ilgili metrikler toplamanız gerekecektir.
4.       Kalite kontrol aktiviteleri gerçekleştirin
Kalite kontrol, üretilen ürün ve/veya hizmetinizin belirlenen kalite gereksinimlerini karşıladığını denetlemek için yapılır. Denetleme veya inceleme olarak da adlandırılabilir. Projeniz süresince teslimatların çıktığı her noktada kalite kontrol faaliyetleri yapıldığından emin olun.
5.       Kalite güvence aktiviteleri gerçekleştirin
Kalite güvence, projede istenen teslimatların hazırlanma sürecindeki aktiviteleri belirtir. Önleyici faaliyetler olarak da adlandırılabilir. Hazırlık sürecinde kalite hedefini tutturmak için dikkat edilecek noktaları belirleyip önleyici faaliyetleri sürece katmanız sonuçta kalite hedefinde teslimatlar çıkarmanızı sağlayacaktır.
6.       Teslimatların kalitesini sürekli gözlemleyin ve denetleyin
Teslimatlarınızın kalitesini sürekli olarak gözlemlemeniz gerekmektedir. Kalite problemleri tespit ettiğiniz zaman, nedeni bulacak bir süreç oluşturun ve hazırlanma sürecinde iyileştirmeler yapın.

İLGİLİ MAKALELER 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİP EDİN

 
x
Subscribe
emailSubscribe to our mailing list to get the updates to your email inbox...
Delivered by FeedBurner | powered by blogtipsntricks
- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Popüler Yayınlar

AddThis Smart Layers