- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Proje Yönetimi Sertifika Programı ve PMP Sertifikası Eğitimi Türkiye'de İlk Defa Stratejik Proje Seçimi ve Fizibilite Sertifika Programı Proje Yönetimi Metodolojisi ve Uygulamaları Eğitimi PMP olmanın yolu, PMI'ın Global REP ünvanlı eğitim merkezi PEM

PROJE BASLANGIC TARIHLERI ICIN 5 SECENEK

1 Aralık 2013 Pazar

Projelerin özelliklerinden biri de geçici bir girişim olmasıdır. Belirli başlama ve bitiş tarihleri vardır. Basit gibi görünebilir fakat asıl sorun yaşanan nokta ise bu tarihlerin kesin olarak hangi tarihler olduğudur, Proje başlangıç dokümanı yayınlandıktan sonra mı başlar? Yoksa takvim kesinleştikten sonra mı ?
Bu tarihler için genel kabul görmüş bir yaklaşım yoktur, genelde her organizasyon kendi dinamiklerine göre tarihleri belirler. Belirlemekte kullanılan bazı seçenekler şöyle sıralanabilir;


İhtiyacın ortaya çıktığı tarih

Proje başlangıç tarihini fikrin ortaya çıkış tarihi olarak belirleyebilirsiniz. Belki de kurumunuz/şirketiniz fikirlerin ortaya çıktıktan sonra pazara çıkana kadar geçen süreyi takip etmek istiyordur. İyi fikirlerin satışa çıkana kadar geçen sürenin uzun olmasından yakınıyor ve bu süreyi kısaltmak istiyorsanız, başlangıç tarihini böyle erken bir tarih seçebilirsiniz.

Bütçenin onaylanması

Bu durumda ise projenin başlangıcı proje için ayrılan bütçenin kesinleştirilmesi ile başlar. Burada fikir ortaya çıkmış ve bir fayda/maliyet analizi yapılacak hale kadar olgunlaşmıştır. Proje bir önceliklendirme aşamasından geçmiş ve bütçesi kesinleştirilmiştir. Tabi burada bir önceki yılda bütçesi onaylanan ve ertesi yıl başlayacak bir proje varsa, bu durumda da başlangıç tarihi çok erken kalabilir.

Proje yöneticisinin atanması

Bu daha yaygın bir kullanımdır. Burada proje yöneticisinin projeye atanan ilk kaynak olduğu varsayılmaktadır. Proje yöneticisi atandığında projenin başlangıç ve planlama safhaları başlar. Bu nedenle bu tarih seçilebilir.

Proje Beratının sponsor tarafından onaylanması

Bazı organizasyonlarda ise projeler Berat dokümanı resmi olarak onaylandıktan sonra başlar. Kaynakların atanması ve projenin resmi başlama süreci için onaylanmış bir berat hazırlanması şart koşulmuştur.

Proje başlangıç toplantısının yapılması

Bu seçenekte projenin başlangıç tarihi ön hazırlıklardan ve planlamalardan sonra resmi proje başlangıç toplantısı olarak belirlenir. Burada tüm paydaşlara ve katılımcılara projenin başlamaya hazır olduğu bildirilir.

İLGİLİ MAKALELER

KOTU KALITE YONETIMI, KOTU SONUCLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAKİP EDİN

 
x
Subscribe
emailSubscribe to our mailing list to get the updates to your email inbox...
Delivered by FeedBurner | powered by blogtipsntricks
- See more at: http://www.mybloggeradvice.com/2013/09/create-pop-up-email-widget.html#sthash.Zyh31MDK.dpuf

Popüler Yayınlar

AddThis Smart Layers